В Чернівецькому ОУЛМГ озвучили основні порушення під час відкриття сезону полювання

f38bf1b169795c91cc4d6d359a992664У суботу, 10 серпня, на мисливських угіддях Чернівецької області розпочався сезон полювання на пернату дичину. В цілому, сезон розпочався спокійно, проте, не обійшлося без порушень. На жаль, є мисливці, які не дотримуються правил полювання, про що свідчать 6 протоколів, складених рейдовими бригадами Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства, державних лісогосподарських підприємств, районними мисливствознавцями та фахівцями Українського товариства мисливців та рибалок (УТМР). Основні порушення – відсутність належних документів, які дають право на полювання. Про це повідомляє прес-служба Чернівецького ОУЛМГ.

Нагадуємо, що вирушаючи на полювання необхідно мати при собі державне посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання, дозвіл на відстріл тварин (ліцензія або відстрільна картка) та дозвіл на носіння і зберігання зброї, при наявності мисливської собаки – паспорт на мисливську собаку.

За порушення частини першої статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення правил полювання (полювання без належного на те дозволу, в заборонених місцях, у заборонений час, забороненими знаряддями або способами, на заборонених для добування тварин, допускання собак у мисливські угіддя без нагляду, полювання з порушенням установленого для певної території (регіону, мисливського господарства, обходу тощо) порядку здійснення полювання), яке не мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, а також транспортування або перенесення добутих тварин чи їх частин без відмітки цього факту в дозволі на їх добування -тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від двох до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб — від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Повторне порушення правил полювання (полювання без належного на те дозволу, в заборонених місцях, у заборонений час, забороненими знаряддями або способами, на заборонених для добування тварин) чи таке, яке мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, – тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої або позбавлення права полювання на строк до трьох років з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої і на посадових осіб — від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої.

Чернівецьке обласне управління лісового та мисливського господарства вкотре нагадує про необхідність дотримуватись мисливцями правил, етики та техніки безпеки під час полювання. Контроль за дотриманням відповідних вимог та порядку в мисливських угіддях краю здійснюється рейдовими бригадами державних лісогосподарських підприємств Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *