Дика качка з яблуками (рецепт)

17Дуже часто дружини мисливців не знають, що робити з дичиною, яку приносять чоловіки після чергового походу. В принципі, як стверджують досвідчені господині, з дикої качки в домашніх умовах можна готувати абсолютно ті ж страви, що і зі звичайного м’яса. Так, наприклад, дику качку можна запекти з яблуками.
Щоб приготувати цю страву, нам необхідно підготувати таке.
Інгредієнти:
дичину;
кислуваті зелені яблука;
спеції (плюс сіль, перець);
майонез.
Як бачимо, нічого особливого не потрібно.
Підготувавши продукти, можемо сміливо приступати до приготування страви. Для цього:

  1. Тушку дуже уважно общипують. Качку добре обпалюють.
  2. Потрошимо м’ясо. Шлунок і сердечко не викидаємо. Вони ще знадобляться. Качку промиваємо. Через шию у птаха витягуємо стравохід і дихальце.
  3. З улюблених спецій необхідно зробити суміш. Окремо нарізаємо підготовлені яблука. Ідеально, якщо вони будуть твердими на дотик і досить кислими на смак. Плоди нарізаємо акуратними маленькими кубиками.
  4. Шию тушки трохи солимо. Делікатно заповнюємо її яблуками. Щоб у процесі приготування вони не випали, шию просто зашивають.
  5. Усередині качку також солять. А потім поміщають видалене  серце і шлунок, які були ретельно промиті. Кладемо яблука в черевну частину. Її також фіксують за допомогою ниток.
  6. Підготовленою сумішшю з приправ рясно натирають тушку качки. Можна придбати в магазині і спеціальний склад, і потім скористатися ним. Зверху приправ м’ясо натирають майонезом. Краще всього використовувати продукт з максимальною кількістю жиру.
  7. Деко заздалегідь натирають соняшниковою олією. В принципі, можна використовувати і будь-якій іншій жир. Крім цього, на форму для запікання виливають воду. Це необхідно для того, щоб м’ясо не було жорстким.
  8. Духову шафу як зазвичай попередньо розігрівають. У нашому випадку температура в духовці повинна бути не нижче 180 ° C.
  9. Готується качка з яблуками в духовці протягом години. Щоб дичина набула красивого рівномірного золотистого кольору, її в процесі запікання необхідно кілька разів поливати жиром, який буде витікати при приготуванні.
  10. Готовність дичини можна визначити таким чином. М’ясо акуратно слід проткнути зубочисткою. Якщо з місця проколу сочиться рожева або червона рідина – качка ще не готова. А ось рідина безбарвного відтінку буде свідчити про те, що м’ясо можна витягати з духовки.

Смачного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *