На Великдень багато людей готують різноманітні страви, серед яких може бути й салат з дичини та овочів. Якщо у вас зберігається шматок м’яса з оленя або кабана, то ви маєте унікальну можливість приготувати чудову страву. Це страва поєднує в собі багато корисних речовин та має витончений смак.
Для приготування салату з дичини та овочів потрібно:
Інгредієнти:
- 300 г філей дичини (оленятина або кабанятина);
- 200 г салатного міксу (рукола, лоло россо, лолло біонда);
- 100 г червоної цибулі;
- 100 г помідорів чері;
- 50 г сирого горіха (Ви можете використовувати будь-який вид горіхів, які вам подобаються, наприклад, грецькі, кеш’ю, мигдаль або фундук. Горіхи додають салату хрусткості і поживності. Якщо ви хочете додати до салату трохи солодкуватості, ви можете використовувати кедрові горіхи або фісташки);
- 3 ст. л. оливкової олії;
- сік з половини лимона;
- 1 ч. л. гірчиці;
- 1 ч. л. меду;
- сіль, перець за смаком.
Спосіб приготування:
Дичину нарізати смужками і обсмажити на розігрітій пательні з олією до золотистого кольору. Перекласти м’ясо в миску і залишити охолонути.
Салатний мікс промити і обсушити.
Цибулю очистити і нарізати тонкими кільцями.
Помідори чері промити і розділити навпіл.
Горіхи подрібнити ножем або злегка в ступці.
Для заправки змішати оливкову олію, сік лимона, гірчицю, мед, сіль і перець.
У великій мисці змішати салатний мікс, цибулю, помідори, горіхи і дичину.
Заправити салат соусом і перемішати. Подавати холодним або на кімнатній температурі.
Смачного!
Чекаємо на відгуки!