Рецепт салату з дичини та овочів на Великдень

На Великдень багато людей готують різноманітні страви, серед яких може бути й салат з дичини та овочів. Якщо у вас зберігається шматок м’яса з оленя або кабана, то ви маєте унікальну можливість приготувати чудову страву. Це страва поєднує в собі багато корисних речовин та має витончений смак.

Для приготування салату з дичини та овочів потрібно:

Інгредієнти:

  • 300 г філей дичини (оленятина або кабанятина);
  • 200 г салатного міксу (рукола, лоло россо, лолло біонда);
  • 100 г червоної цибулі;
  • 100 г помідорів чері;
  • 50 г сирого горіха (Ви можете використовувати будь-який вид горіхів, які вам подобаються, наприклад, грецькі, кеш’ю, мигдаль або фундук. Горіхи додають салату хрусткості і поживності. Якщо ви хочете додати до салату трохи солодкуватості, ви можете використовувати кедрові горіхи або фісташки);
  •  3 ст. л. оливкової олії;
  •  сік з половини лимона;
  • 1 ч. л. гірчиці;
  •  1 ч. л. меду;
  •  сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Дичину нарізати смужками і обсмажити на розігрітій пательні з олією до золотистого кольору. Перекласти м’ясо в миску і залишити охолонути.

Салатний мікс промити і обсушити.

Цибулю очистити і нарізати тонкими кільцями.

Помідори чері промити і розділити навпіл.

Горіхи подрібнити ножем або злегка в ступці.

Для заправки змішати оливкову олію, сік лимона, гірчицю, мед, сіль і перець.

У великій мисці змішати салатний мікс, цибулю, помідори, горіхи і дичину.

Заправити салат соусом і перемішати. Подавати холодним або на кімнатній температурі.

Смачного!

Чекаємо на відгуки!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *