Сезон лову раків відкрито: порушників чекає штраф у 3332 гривні за кожного незаконно виловленого рака

В Україні з 1 липня 2024 року офіційно стартував сезон любительського лову раків. Попри зняття заборони, Державне агентство з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм попереджає про суворі санкції за порушення правил вилову. Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.

З 1 липня в більшості регіонів України знято заборону на вилов раків, яка діяла з кінця минулого року. Виняток становлять водойми дністровського басейну Одеської області, де обмеження залишаються чинними.

Згідно з Правилами любительського рибальства, одній особі дозволено виловлювати не більше 30 раків за добу. Мінімальний розмір рака, дозволений для вилову, становить від 9 до 11 см залежно від водойми.

Агентство нагадує, що заборонено ручне збирання раків у темний час доби із застосуванням підсвічування. Ця заборона діє пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу.

За порушення правил передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності. Крім того, порушник має відшкодувати збитки, нанесені рибному господарству. Компенсація за одного незаконно виловленого рака становить 3 332 гривні.

Державне агентство закликає рибалок до відповідального ставлення до водних біоресурсів та дотримання встановлених правил лову.

Один коментар до “Сезон лову раків відкрито: порушників чекає штраф у 3332 гривні за кожного незаконно виловленого рака

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *