Німецькі мисливці закликають внести золотого шакала до переліку мисливських видів

Німецька делегація Міжнародної ради з охорони дичини та полювання (CIC) на своєму осінньому засіданні в Ердінгу виступила з вимогою включити золотого шакала, який мігрує з Південно-Східної Європи, до мисливського законодавства всіх федеральних земель Німеччини. Вони пропонують дозволити полювання на цей вид цілорічно, за умови дотримання захисту материнства. Про це повідомляє “Німецький мисливський журнал”.

За словами представників CIC, для Німеччини золотий шакал фактично є новим та інвазивним видом. Як додатковий хижак, він становить загрозу для дрібної дичини, включаючи захищені види птахів, що гніздяться на землі. Досвід таких країн, як Угорщина, показує, що завдяки полюванню зграями, золоті шакали здатні значно скоротити популяції лані та інших видів дичини, а в деяких випадках навіть призвести до їх локального зникнення.

Читайте також: Заборона імпорту мисливських трофеїв у Великій Британії може зашкодити збереженню дикої природи

Хоча повністю запобігти поселенню золотих шакалів вже неможливо, інтенсивне полювання може сповільнити цей процес. Експерти наголошують на необхідності швидких дій.

Керівник німецької делегації CIC, д-р Штеффен Кох, підбиваючи підсумки минулого року, відзначив успіхи організації у висвітленні теми закордонного полювання в ЗМІ та забезпеченні політичної підтримки. За його словами, ця тема вже не є такою гострою, як раніше. Значну роль у зміні громадської думки зіграли публічні виступи високопоставлених політиків з Південної Африки на підтримку права на стале використання диких ресурсів, у тому числі через полювання.

Крім того, CIC нещодавно представила експертний висновок, який доводить, що національні заборони на імпорт мисливських трофеїв суперечать договору ЄС.

Один коментар до “Німецькі мисливці закликають внести золотого шакала до переліку мисливських видів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *