Червонокнижні лосі все частіше з’являються у містах (ВІДЕО)

Протягом останніх днів в Україні спостерігається незвичне явище – червонокнижні лосі все частіше трапляються на очі мешканцям міст. Лише за останній тиждень зафіксовано кілька випадків появи цих величних тварин у міських зонах.

16 вересня 2024 року одразу двох лосів помітили в Києві та Київській області. Один з них гуляв вулицею Степана Бандери в столиці, а інший перепливав Дніпро на Київщині. Через два дні, 18 вересня, ще одного лося бачили в центрі Києва, в Шевченківському районі.

Подібна ситуація спостерігається і у Львові. Любомир Зубач, заступник міського голови з містобудування, поділився у Facebook відео, на якому зафіксовано лосів у мікрорайоні Білогорща, поблизу однойменного заказника.

Варто нагадати, що лось занесений до Червоної книги України. Поява цих тварин у містах викликає чимало запитань. Одним з можливих пояснень може бути початок гону, який у лосів припадає на вересень-жовтень. У цей період самці стають більш активними та можуть долати значні відстані.

Однак, чому саме зараз ми спостерігаємо таку кількість лосів у міських зонах? Що це може означати? Можливо, це пов’язано зі змінами в навколишньому середовищі, розширенням міст чи іншими факторами?

Ми запрошуємо наших читачів поділитися своїми думками та спостереженнями. Що, на вашу думку, може бути причиною того, що все більше лосів трапляється на очі в міських умовах? Чекаємо на ваші коментарі та припущення.

Нагадуємо, що при зустрічі з лосем варто зберігати спокій, не наближатися до тварини та повідомляти відповідні служби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *