У Чорнобильському заповіднику зафіксовано рідкісну появу двійні коней Пржевальського

Фото Сергія Жили

У Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику спостерігається унікальне явище – народження двійні коней Пржевальського, що є надзвичайною рідкістю для цього виду в дикій природі. Про це повідомляє Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник на своїй сторінці у Facebook.

За словами фахівців заповідника, у одної з кобил помічено двоє лошат, які перебувають у доброму фізіологічному стані. Хоча існує ймовірність, що один з малюків міг бути прийнятий від загиблої тварини, спостереження вказують на те, що це, швидше за все, одна родина.

Табун, в якому помічено двійню, складається з трьох дорослих кобилиць і жеребця. Перед ними стоїть складне завдання – зберегти від вовків шість молодих особин, включаючи новонароджених лошат.

Читайте також: На Одещині тракторист зафіксував зграю із 8 вовків (ВІДЕО)

Незважаючи на те, що коні Пржевальського не здатні швидко відновлювати чисельність, окремі табуни в розріджених популяціях можуть значно збільшитися за кілька років. Так, табун між Лельовом і містом Прип’ять нині налічує 10 особин різного віку, з перспективою зростання до майже повноцінного табуна з п’яти кобил наступного року.

Фахівці заповідника відзначають, що цьогорічні погодні умови, зокрема посуха та пожежі, ускладнюють процес нагулу ваги тваринами перед зимою. Проте є всі підстави сподіватися, що табун, включаючи рідкісну двійню, успішно переживе зимовий період.

Ця подія підкреслює важливість збереження та вивчення популяції коней Пржевальського в Чорнобильській зоні, яка стала унікальним природним середовищем для відновлення цього рідкісного виду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *