На Кіровоградщині щорічно виходять на полювання близько шести тисяч чоловік

TUu8mFj9GMBZ10IYe50nfh10tПолювання як один з видів активного дозвілля вже багато років користується популярністю серед жителів Кіровоградщини. За даними обласного управління лісового та мисливського господарства, на картковому обліку в ОУЛМГ перебувають 22 426 мисливців, щорічно виходять на полювання близько шести тисяч чоловік. У 2016 році кількість мисливців збільшилась на 562 людини, щорічні контрольні картки обліку добутої дичини і порушень правил полювання обміняли 8585 чоловік.
Найбільший інтерес у любителів полювання спостерігається до хутрового звіра та диких парнокопитних тварин. У мисливському сезоні 2016/17 рр. проведено 325 полювань, під час яких мисливці добули 286 голів парнокопитної дичини (112 голів кабана, 165 – козулі, 9 – оленя плямистого і благородного).
На території Кіровоградської області ведення мисливського господарства здійснюють п’ять лісогосподарських підприємств, 24 організації УТМР, ФСТ «Динамо» України, а також громадська організація «Сапсан».
Як мисливці дотримуються правил полювання, техніки безпеки та поводження зі зброєю на полюванні – перевіряють спеціалізовані рейдові бригади. До їх складу входять працівники державної лісової охорони, правоохоронних і природоохоронних органів, а також єгерської служби користувачів мисливських угідь.
Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *