Чи може мисливське господарство бути прибутковим, якщо в мисливський сезон можна добути одного оленя, дві козулі і двох кабанів?

groshi_gryvnia_monety_831aaУ ДП «Гринявський лісгосп» мисливське господарство провело ряд лісомисливських заходів із відтворення, збереження та охорони мисливських тварин. Силами лісової охорони та єгерської служби ведеться контроль за термінами полювання та дотриманням лімітів добування, а також боротьба з браконьєрством та відстріл хижаків. Про це повідомляє відділ взаємодії із засобами масової інформації та книговидання управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Івано-Франківської ОДА.
Біотехнічні заходи в господарстві спрямовані на ріст чисельності тварин і птахів. Різноманітність видового складу фауни і ландшафтно-кліматичні умови сприяють розвитку мисливського господарства, збільшенню поголів’я диких тварин.
Площа мисливських угідь, наданих у користування ДП «Гринявське лісове господарство», становить 20 049,2 га.
За матеріалами обліку мисливської фауни 2017 року в лісгоспі обліковано: оленів благородних – 68, козуль – 159, кабанів – 36, зайців – 182, ведмедів – 12, вовків – 2, лисиці рудої – 20 голів.
На сезон полювання 2017 році підприємству доведений ліміт використання парнокопитних був наступним: олень благородний – 1 особина, козуля – 2, кабан – 2. Полювання було проведено в грудні місяці на козулю в Гринявському лісництві №1. За ліцензію №044516, а також м’ясо і послуги отримано коштів – 3 200 грн. Відповідно за ліцензію №044517 отримано – 3080 грн.
Силами єгерської служби, яка сформована з розрахунком – 1 єгер на 5 тис. га лісових угідь та лісової охорони ведеться своєчасний контроль за термінами полювання, нормами відстрілу дичини, боротьба з браконьєрством та відстріл хижаків. Дбаючи про ріст чисельності диких тварин у холодну пору року для копитних у місцях гуртування звірів, облаштовуються годівниці, солонці, ведеться заготівля кормів.
Головний пріоритет на майбутнє – збільшити вихід мисливської продукції з одного гектара угідь і забезпечити самоокупність мисливського господарства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *