Через численні порушення Полтавську обласну ГО «МРТ «КРЕЧЕТ» позбавлено права користування мисливськими угіддями

sudУ червні поточного року Харківський апеляційний суд прийняв рішення про відмову у задоволенні апеляційної скарги Полтавської обласної громадської організації «Мисливсько-рибальське товариство «КРЕЧЕТ», відповідно до якої «Мисливсько-рибальське товариство «КРЕЧЕТ» намагалась оскаржити рішення Полтавського окружного адміністративного суду, який задовольнив позовні вимоги Державної екологічної інспекції у Полтавській у повному обсязі та ухвалив розірвати договір про умови ведення мисливського господарства укладеного між Полтавською обласною громадською організацією «Мисливсько-рибальське товариство «КРЕЧЕТ» та Полтавським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, припинивши право користування мисливськими угіддями загальною площею 51940 га. Про це повідомляє  Держекоінспекція.

Так, Інспекцією, за результатами розгляду колективного звернення громадян, проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ПОГО «МРТ «КРЕЧЕТ». За результатами якої виявлено відсутність погоджень з власниками або користувачами земельних ділянок; проведення полювання на території природно-заповідного фонду та зменшення поголів’я мисливських тварин таких, як оленя благородного, лані, козулі, муфлона, кабана та інших.

Проаналізувавши звіти про ведення мисливського господарства, Держекоінспекцією встановлено, що загальна кількість копитних станом на 2016 рік порівняно з 2010 роком зменшилась на 148 голів, загальна кількість хутряних звірів зменшилась на 1414 голів, загальна кількість пернатих зменшилась на 10231 голову. Полтавська обласна громадська організація «Мисливсько-рибальське товариство «КРЕЧЕТ» самостійно не припинила використання мисливських тварин через погіршення їх стану та умов існування, зниження відтворювальної здатності та виникнення загрози знищення тварин.

У зв’язку з виявленими порушеннями 08 листопада 2017 року Інспекція звернулася до Полтавського окружного адміністративного суду з позовом про розірвання договору користування мисливськими угіддями.

30 січня 2018 року Полтавський окружний адміністративний суд прийняв рішення про задоволення позовних вимог Державної екологічної інспекції у Полтавській області у повному обсязі.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції ПОГО «МРТ «КРЕЧЕТ» звернулася до Харківського апеляційного адміністративного суду з апеляційною скаргою.

Харківським апеляційним адміністративним судом 5 червня 2018 прийнято рішення про відмову у задоволені апеляційної скарги ПОГО «МРТ «КРЕЧЕТ»та залишити рішення суду першої інстанції без змін. Таким чином судовий процес, який тривав сім місяців можна вважати завершеним!

2 коментарі до “Через численні порушення Полтавську обласну ГО «МРТ «КРЕЧЕТ» позбавлено права користування мисливськими угіддями

  1. В Харьковской области подобная ситуация складывается по отношения к Красноградской районной организации УТМР. В место того чтобы ЛИКВИДИРОВАТЬ экоинспекцию, как коррумпированный орган, на чём уже давно настаивает Министр экологии и природных ресурсов, с их подачи выносятся вот такие (абсурдные) решения судей, далеких, как и экоинспектора, от знаний вопросов специфики ведения охотничьего хозяйства. А ведь за охотничьими хозяйствами стоят тысячи рядовых охотников, на которых выходит им наплевать. Считаю что нужно наказывать не охотников, а инспекторов экологической инспекции, за их бездеятельность когда сжигается сухая растительность, стерня, горят леса, загрязняются водоёмы и прочие масштабные
    бедствия. Вот что в первую очередь влияет на снижение численности диких животных и рыбных запасов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *