Рецепт приготування оленини в шоколадному соусі

VENISON-WITH-CHOCOLATE-960X430

Сьогодні рецепт, який ми пропонуємо приготувати в домашніх умовах – оленина в шоколадному соусі. Для його приготування цього кулінарного рецепту нам потрібні такі інгредієнти:
– м’ясо оленя 375 гр.
– картопля 3 шт.
– зморшки 300 гр.
– вино червоне 375 мл.
– шоколад 150 гр.
– цибуля шалот 1.5 шт
– часник 3 зубч.
– петрушка 45 гр
– чебрець 3 чайн. л.
– сіль за смаком
– перець чорний мелений за смаком
– оливкова олія 1.5 стол.л.
– вершкове масло 4.5 стол.л.
Приступаємо до способу приготування
Для початку оленину слід обваляти в листі чебрецю, приправити сіллю і перцем. Після цього м’ясо залишаємо на деякий час. Кладемо в підсолену воду неочищену картоплю, відварюємо її в мундирі, очищаємо і нарізаємо на тонкі кружальця і підсмажуємо на оливковій олії.
При смаженні, коли перевертаємо картоплю, додаємо туди м’ясо і гриби, зморшки із картоплею перемішуємо. М’ясо обсмажуємо з усіх боків 15-20 хвилин, додаємо в цей же час дрібно порізану цибулю, часник і вершкове масло.
Наливаємо в іншу пательню вино, додаємо в нього вершкове масло і шоколад, розігріваємо деякий час цей соус і даємо охолонути.
До готової картоплі з грибами додаємо дрібно посічену петрушку для смаку. Коли м’ясо остигнуло викладаємо його на таріль, нарізавши на невеликі шматки товщиною в 1 см.
Приготовану їжу посипаємо чебрецем, поливаємо шоколадним соусом, потім оливковою олією.
Оленина в шоколадному соусі один з кулінарних рецептів традиційної англійської кухні. Можна замінити його яловичиною, але м’ясо всередині має залишитися червоним.
Смачного!
Джерело: 1000.menu 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *