Європейські мисливці допоможуть відновити тваринний світ України

Російське вторгнення завдало величезної шкоди природі України. За оцінками експертів, втрати тваринного світу на окупованих територіях сягають 50% і більше.

Відновлення популяцій диких тварин в умовах війни є складним завданням. Звичайне природне поповнення вже не спрацьовує. Щоб прискорити процес, українські мисливці разом з європейськими колегами вирішили розвивати вольєрне та фермерське розведення.

На відміну від Європи, де такий підхід давно застосовується, в Україні він поки не набув поширення. Аби змінити ситуацію, Всеукраїнська асоціація мисливців та користувачів угідь провела Міжнародний форум з цієї тематики.

Участь у заході взяли провідні європейські та українські організації, науковці, представники галузі. Разом вони розробили стратегію відновлення тваринного світу України після війни.

Європейська федерація мисливців FACE, членом якої є українська Асоціація, готова надати експертну та фінансову підтримку цій ініціативі. Таким чином, незважаючи на труднощі, українські мисливці не полишають своєї місії із охорони дикої природи. Вони переконані, що збережуть її для майбутніх поколінь.

https://myslyvets.com.ua/3d-flip-book/rezolyuciya-eu-ua-02-2-2023/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *