В Хмельницькому ОУЛМГ кажуть, що краще охороняють угіддя від браконьєрів Ізяславський та Старокостянтинівський лісгоспи

Одна з найбільш болючих проблем мисливського господарства – браконьєрство. Про це повідомляє прес-служба Хмельницького ОУЛМГ. Торік на Хмельниччині виявлено 179 випадків порушень правил полювання – на 29 більше, ніж в 2015 році.
Хто і як патрулює свої угіддя, свідчать такі цифри: 88 порушень (49%) присікли працівники державної лісової охорони, з яких майже третина на рахунку Ізясласького лісгоспу, 69 протоколів (38%) складено користувачами УТМР.
Уповноваженими особами державної лісової охорони розглянуто 153 справи про порушення правил полювання. Сума накладених на винуватців штрафів складає 24 тис. грн. Загальна сума накладених штрафів по області становила 30 тис. грн.
З початку 2017 року на Хмельниччині виявлено 101 випадок порушень правил полювання – на 20 менше, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Працівниками державної лісової охорони складено 54 протоколи – 53% від загальної кількості виявлених порушень. Загальна сума штрафів по області становить 16,5 тис. грн.
Краще охороняють угіддя Ізяславський та Старокостянтинівський лісгоспи, працівники яких виявили відповідно 14 та 13 випадків порушень. Серед користувачів мисливських угідь УТМР варто відзначити роботу Красилівської, Білогірської, Віньковецької та Шепетівської районних організацій. Добре в цьому плані працюють товариства “Клуб мисливців Поділля” та “Подільський бройлер”.
Жодного випадку порушень в 2017 році не виявлено працівниками Кам»янець-Подільської, Летичівської, Полонської, Хмельницької, Чемеровецької районних організацій УТМР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *