Волинь: на порушників правил полювання складено 391 протокол

32З початку року на порушників правил полювання складено 391 протокол. Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.
З них працівниками лісової охорони та єгерської служби державних лісогосподарських підприємств ВОУЛМГ – 315. При цьому було затримано 23 одиниці вогнепальної зброї. 76 протоколів із загальної кількості склали працівники інших підприємств та установ, уповноважені здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.
При цьому до адміністративної відповідальності притягнуто 334 особи, 95 мисливців отримали попередження. Також було виявлено і знешкоджено 102 браконьєрських петлі.
Варто зазначити, що із часу відкриття сезону полювання працівники державної лісової охорони ВОУЛМГ несуть цілодобове патрулювання на території мисливських угідь. І вже другий тиждень поспіль до рейдів залучаються журналісти. Спільно з працівниками груп оперативного реагування у вихідні загалом було здійснено понад 30 рейдів із залученням працівників районних та обласних ЗМІ.38
Працівники державної лісової охорони вкотре нагадують: вирушаючи на полювання, необхідно мати при собі посвідчення мисливця, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита, дозвіл на добування мисливських тварин та відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю.
У разі полювання із мисливськими собаками також обов’язковим є паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів. Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати постійно під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.
І найголовніше.
Шановні мисливці, будьте відповідальні при поводженні зі зброєю! Пам’ятайте, що дотримання встановлених правил та заходів особистої безпеки допоможе уникнути неприємних ситуацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *