Як захистити диких тварин від згубного впливу аграріїв не на папері, а в реальності?

Про це говорили на першому засіданні робочої групи із недопущення загибелі диких тварин при веденні сільського господарства. У ній взяли участь заступник Міністра Олександр Краснолуцький, народний депутат Юлія Овчіннікова, представник Всеукраїнської асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь, екологи, зоозахисники та науковці, – повідомляє пресслужба Міндовкілля.

«Масова загибель птахів, що відбулася у Біосферному заповіднику «Асканія-Нова» у лютому через отруєння речовиною, яку використовують аграрії, велика проблема, не тільки для південних областей, а й для всієї України. Тому нам треба напрацювати комплексні зміни та рекомендації, щоб у подальшому захистити диких тварин від згубного впливу при веденні сільського господарства», – наголосив заступник Міністра.

– Щороку ми втрачаємо в межах 40-60% від чисельності популяцій, віднесених до фауністичних комплексів польових ландшафтів і прилеглих екотонів (водойми, болота, узлісся), саме через аграний фактор, а точніше – первісні підходи до механізації та хімізації сільськогосподарських угідь” – зазначив Голова Науково-технічної ради Всеукраїнської асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь, доктор сільськогосподарських наук, Василь Новицький.

Основні підсумки зустрічі:

  • Міндовкілля опрацює з Держгеокадастром можливість створення у кадастрі окремого шару, де відображатимеся інформація про використання пестицидів зі строками та часом внесення;
  • Обговорили питання створення навколо природно-заповідних територій охоронних зон;
  • Міндовкілля перегляне порядок застосування та реєстрації пестицидів.

За результатами, вирішили підготувати план роботи робочої групи, який буде надісланий усім членам для внесення правок і подальшої роботи.

Варто зазначити, що Всеукраїнська асоціація мисливців та користувачів мисливських угідь готова безоплатно передати державі всі напрацювання та делегувати кращих фахівців для подальшої співпраці на благо тваринного світу України, – про це йдеться на сайті Асоціації!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *