У США грізлі напав на мисливця під час полювання на лося (ВІДЕО)

У неділю вранці, 1 вересня 2024 року, поблизу озера Генрі в Айдахо, США, стався небезпечний інцидент за участю грізлі та мисливців. Дорослий самець ведмедя атакував одного з двох мисливців-лучників, які полювали на лося. Про це повідомляє Wyatt Shults у Facebook, а деталі інциденту уточнює EastIdahoNews.com.

За словами Метта Пієрона, регіонального директора Служби рибних ресурсів та дикої природи Айдахо, напад стався близько 7 години ранку в Національному лісі Карібу-Тарґі. “Це була несподівана зустріч, і ведмідь дійсно атакував… Він вступив у контакт лише з одним із мисливців”, – зазначив Пієрон.

Другий мисливець зміг застрелити ведмедя з вогнепальної зброї, захищаючи свого товариша. Постраждалого було терміново доставлено до Регіонального медичного центру Східного Айдахо. Стан його здоров’я наразі не розголошується.

Метт Пієрон підкреслив, що в цьому районі мешкає багато грізлі. “Це був дуже насичений рік щодо активності грізлі, особливо щодо конфліктів з худобою… на території Айдахо на захід від Континентального вододілу”, – додав він.

Цей випадок став першим зареєстрованим нападом грізлі на людину в регіоні цього року. Наразі в екосистемі Великого Єллоустоуна, яка охоплює території Айдахо, Монтани та Вайомінгу, мешкає понад 1000 грізлі.

Читайте також: У Казахстані зафіксовано жорстокий напад ведмедя на корову (ВІДЕО)

Експерти нагадують про важливість дотримання правил безпеки при перебуванні в місцях проживання грізлі. Рекомендується подорожувати групами, створювати шум та мати при собі засоби захисту від ведмедів.

“Вони полювали разом, тому змогли прийти один одному на допомогу. Якби хтось із них був сам, це могло б закінчитися інакше”, – наголосив Пієрон, підкресливши важливість перебування в парах або більших групах у місцях проживання грізлі.

Цей інцидент ще раз підкреслює необхідність пошуку балансу між збереженням дикої природи та безпекою людей у регіонах, де мешкають великі хижаки.

Один коментар до “У США грізлі напав на мисливця під час полювання на лося (ВІДЕО)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *