Рецепт, який сьогодні ми пропонуємо вашій увазі – «Печеня із зайця». Печеня готується із задньої частини зайця, тобто з двох задніх ніжок. Ми вважаємо, що це найсмачніша частина в зайці. У тушкованого в пиві і сметані м’яса приголомшливий смак. Якщо у вас нема зайця – можете приготувати кролика, тим більше для того щоб його приготувати необхідно менше часу.
Для приготування на потрібні такі інгредієнти:
– зайчатина (задня частина) – 800 г
– вершкове масло – 100 г
– темне пиво – 0,5 л
– суміш перців мелена – 0,5 чайної ложки
– сіль
– цибуля – 1 шт.
– твердий сир – 100 г
– сметана – 200 г
– лавровий лист – 1 шт.
– чорний перець, горошок – 6 горошин
– зелень кропу і петрушки
Приступаємо до приготування
Зайця попередньо поміщаємо в маринад з води і оцту на 2-3 години. Потім його обсушуємо. Маринад готуємо «на око» – вода, щоб закрила м’ясо, а оцту наливаємо до половини склянки.
Відтак зайця обсмажуємо на олії до легкої рум’яності. Солимо і перчимо. На дно вогнетривкого посуду кладемо лавровий лист і перець горошком. Викладаємо шматки зайця.
На тому жирі, що залишився від зайця обсмажуємо дрібно порізану цибулю. Додаємо до зайця і заливаємо пивом. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 2 години. Першу годину тушкуємо печеню із закритою кришкою, потім кришку знімаємо.
Змішуємо сметану з тертим сиром, додаємо до зайця, зменшуємо температуру до 170 і тушимо печеню із зайця ще 30 хвилин.
До печені можна відварити картоплю або стушкувати овочі. Викладаємо печеню із зайця на тарілку і поливаємо соусом. Цей сирно-сметанно-пивний соус сам по собі дуже смачний.
Можна спробувати приготувати за цим рецептом кролика.
Смачного!