Масштабний напад вовків на Одещині призвів до загибелі понад 200 племінних овець (ФОТО)

У Роздільнянському районі Одеської області стався масштабний напад вовків на отару овець, внаслідок якого загинуло понад 200 племінних тварин та серйозно постраждав вівчар. Про це повідомляє колишній голова Білгород-Дністровської районної ради Одеської області Григорій Мельниченко у Facebook.

За інформацією Мельниченка, інцидент стався ввечері 24 серпня. Зграя з дев’яти вовків напала на отару, яка паслася на пасовищі. Хижаки загнали овець у поле соняшників, де перегризли їм горла. Загиблі вівці були цінними племінними тваринами, завезеними з Шотландії, Нової Зеландії, Норвегії та Німеччини.

Вівчар, який намагався захистити отару, отримав численні укуси від вовків. Наразі він перебуває в лікарні у критичному стані, лікарі борються за його життя.

Мельниченко наголошує на критичній ситуації з популяцією хижаків у регіоні та підкреслює, що полювання в Одеській області не проводяться з 2022 року. За його словами, навіть санітарний відстріл хижаків, таких як вовки, шакали, лисиці та єнотовидні собаки, необґрунтовано заборонений. Це призвело до значного збільшення їх популяції та регулярних нападів на худобу і людей.

“Бюрократія і корупція – головні вороги українців”, – зазначає Мельниченко, вказуючи на необхідність перегляду політики щодо контролю чисельності хижаків.

Варто зазначити, що ця трагічна подія відбулася на тлі нещодавнього звернення голови президії Всеукраїнської ради Українського товариства мисливців і рибалок (УТМР) Миколи Скорого щодо підготовки до мисливського сезону 2024-2025 років. Однак, за його словами, ліміти на полювання затверджено для всіх областей України, крім Одеської та деяких інших.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *