На Житомирщині лісівники випустили сотню фазанів у дику природу

Лісівники державного підприємства “Ліси України” на Житомирщині випустили 100 фазанів у природне середовище. Це частина масштабної програми з відновлення популяції цих птахів у регіоні, про це повідомляє Столичний лісовий офіс у Фейсбук.

За 2024 рік це вже 350-та особина, яка отримала можливість жити на волі. Фахівці ретельно обирали місця для випуску птахів, враховуючи їхні потреби у захисті від хижаків та доступі до їжі. Ідеальними локаціями виявилися ділянки з водоймами, чагарниками та високою травою, де фазани можуть знайти притулок та адаптуватися до життя поза вольєром.

“Наша головна мета – допомогти фазанам акліматизуватися в лісах Житомирщини. Ми прагнемо, щоб ці птахи могли самостійно жити в наших лісах без сторонньої допомоги,” – зазначають лісівники.

Програма з розведення та випуску фазанів на Житомирщині діє вже три роки. За цей час у місцевому фазанарії було вирощено понад 2 тисячі особин. Щороку кількість птахів, готових до життя в дикій природі, зростає.

Читайте також: 375 тисяч вакцин: на Волині почали масштабну імунізацію диких тварин

Лісівники сподіваються, що вже наступного року випущені фазани зможуть дати перше потомство в природних умовах. Для підтримки птахів у період адаптації єгері та лісова охорона проводитимуть підгодівлю та захищатимуть угіддя від браконьєрів і хижаків.

Ця ініціатива є важливим кроком у збереженні біорізноманіття лісів Житомирщини та відновленні популяції фазанів у регіоні. Успішна адаптація цих птахів може стати показником здоров’я лісових екосистем та ефективності природоохоронних заходів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *