Сезон гону оленів розпочався на Буковині: лісничий зафіксував процес на відео

З середини вересня у лісах Чернівецької області можна почути ревіння оленів – так розпочався їхній щорічний шлюбний період, який триватиме до середини жовтня. Кадри реву самця у природному середовищі вдалося зафільмувати на Путильщині, про це повідомляє Подільський лісовий офіс ДП “Ліси України”, який об’єднує ліси Хмельниччини, Тернопільщини та Буковини.

Відео було зняте лісничим Селятинського лісництва ДП “Ліси України” Дмитром Юрнюком. На кадрах можна побачити та почути дорослого оленя. За низьким і хрипким голосом фахівці визначають, що це досвідчений і сильний самець, адже у молодших особин звуки зазвичай більш високі й чисті.

“Ревіння самців добре чути в гірських регіонах. Цим тварини сигналізують про свою готовність до парування”, – пояснюють у Подільському лісовому офісі.

Під час гону олені формують “гареми”. Навколо найсильнішого самця збирається група з 7-8 самок. Цьому часто передують сутички між самцями за право стати домінантним у групі.

Читайте також: Як правильна оцінка віку оленя призвела до здобуття унікального трофею (ФОТО)

“У період гону олені можуть битися. Зрідка бувають випадки, коли самці настільки переплітаються рогами, що не можуть розчепитися”, – зазначають лісівники.

Після завершення періоду гону стадо поступово розпадається. Самки розходяться, щоб підготуватися до народження потомства навесні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *