У Хорватії розпочали тестування захисних жилетів для мисливських собак

У рамках проєкту LIFE Wild Wolf у Хорватії розпочали випробування захисних жилетів для мисливських собак. Ініціатива спрямована на захист тварин від можливих зустрічей з вовками та іншими дикими звірами під час полювання, про це повідомляє FACE.

Дослідження, що триватиме два роки, охопить 300 мисливських собак з чотирьох округів Далмації. До проєкту залучать місцевих мисливців, які не лише братимуть участь у випробуваннях, але й допомагатимуть удосконалювати дизайн жилетів на основі свого досвіду.

Ключовим завданням є оцінка ефективності захисних жилетів. Мисливці аналізуватимуть, як спорядження впливає на роботу собак, адже важливо забезпечити належний захист, не обмежуючи їхню рухливість під час полювання. Очікується, що відгуки учасників допоможуть покращити конструкцію жилетів, можливо, створивши версії, адаптовані до різних умов місцевості.

Читай також: Новий інструмент для ефективного управління популяціями диких копитних

Проєкт є результатом співпраці фахівців з охорони дикої природи та мисливської спільноти. Він спрямований на забезпечення співіснування людини з дикими тваринами та впровадження сталих практик полювання.

Координацію розподілу захисних жилетів взяла на себе Хорватська мисливська асоціація, яка тісно співпрацює з мисливцями регіону. Підтримку ініціативі надали FACE, Шведський університет сільськогосподарських наук та компанія DOGTECH.

Результати дослідження мають надати цінну інформацію про те, як захисне спорядження може підвищити безпеку, зберігаючи при цьому ефективність роботи мисливських собак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *