Всесвітній день захисту тварин та роль мисливських організацій у збереженні природи

Сьогодні, 4 жовтня, світова спільнота відзначає Всесвітній день захисту тварин. Ця дата набуває особливого значення в Україні, де військова агресія та інші фактори створюють серйозні загрози для дикої природи. Про це повідомляють провідні мисливські організації України: Українське товариство мисливців і рибалок (УТМР), Всеукраїнська асоціація мисливців та користувачів мисливських угідь (ВАМКМУ) та Українська Ловецька Рада у своїх офіційних каналах комунікації.

Виклики для тваринного світу України

Сьогодні Україна стикається з безпрецедентними викликами, які загрожують її багатій фауні. УТМР у своєму Фейсбук-пості виділяє такі ключові проблеми:

  1. Військова агресія Росії
  2. Мінування територій
  3. Лісові пожежі
  4. Руйнування природних середовищ існування
  5. Зростання браконьєрства
  6. Неконтрольований вплив сільськогосподарської діяльності на агроландшафти

Ці фактори призводять до зникнення цілих популяцій диких тварин, що викликає серйозне занепокоєння у природоохоронців та мисливських організацій.

Роль мисливських організацій у захисті природи

Українське товариство мисливців і рибалок (УТМР)

УТМР підкреслює свою місію: “Покликання нашого Товариства та його членів – охороняти угіддя, слідкувати за біорізноманіттям та впливати на негативні процеси, щоб зберегти місцеву фауну для прийдешніх поколінь”.

Всеукраїнська асоціація мисливців та користувачів мисливських угідь (ВАМКМУ)

ВАМКМУ наголошує на важливій ролі мисливців у збереженні природи. “Мисливці та мисливські організації є першими захисниками тварин, які охороняють та відтворюють дику фауну, піклуються про біорізноманіття”, – йдеться у повідомленні ВАМКМУ.

Українська Ловецька Рада

Українська Ловецька Рада у своєму телеграм-каналі зазначає: “Мета свята – привернути увагу до проблем тварин, як домашніх, так і диких. В контексті України на даний момент воно має подвійну актуальність, адже бойові дії мають виражений негативний вплив на цілі популяції різних диких видів”.

Історія та значення Всесвітнього дня захисту тварин

Всесвітній день захисту тварин був встановлений Організацією Об’єднаних Націй 4 жовтня. ВАМКМУ нагадує, що ця дата обрана не випадково – вона співпадає з днем пам’яті католицького святого Франциска Ассізького, покровителя тварин.

Читайте також: Зміни у керівництві FACE: новий президент та пріоритети на майбутнє (ОНОВЛЕНО)

Заклик до відповідальності

У цей день всі три мисливські організації України єдині у своєму заклику до громадян про відповідальність перед природою.

“Будьте відповідальними у кожній своїй дії на природі! Бережіть та примножуйте її!” – наголошує Українська Ловецька Рада.

УТМР закликає своїх членів та всіх громадян активно долучатися до охорони угідь та збереження біорізноманіття.

ВАМКМУ підкреслює важливість усвідомлення кожним мисливцем своєї ролі у захисті та відтворенні дикої фауни.

Всесвітній день захисту тварин – це нагадування про нашу спільну відповідальність за збереження біорізноманіття та захист тваринного світу, особливо в умовах сучасних викликів, з якими стикається Україна. Об’єднані зусилля провідних мисливських організацій країни демонструють важливість цієї місії та необхідність спільних дій для її реалізації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *